Politiker uppmanas att utmana sina fördomar inför valet

2014-09-04 16:04

sfw-kort

Oss alla vill med fakta, empati och respekt visa vägen till ett Sverige där mångfald är en styrka. Det genom att slå hål på de många myter, halvsanningar och felaktigheter som cirkulerar och bidrar till fördomar. Frågor som vi tycker är extra viktiga att prata om inför valet.

Därför har alla Sveriges partiledare och ett antal utvalda politiker fått Fördomsspegeln skickad till sig. Fördomsspegeln är en kortlek som lyfter och utmanar fördomar.

Den största fördomen är att vi inte har några. Alla människor har fördomar. Fördomar mot olika grupper eller personer leder till intolerans och rasism i samhället. Vi måste alla utmana våra fördomar.  För att utmana sina egna och andras fördomar har Oss alla tagit fram Fördomsspegeln. Genom att identifiera våra fördomar kan vi slå hål på dem.

Såhär går Fördomsspegeln till: Deltagarna får matcha ett visst antal porträtt med samma antal beskrivande ord. Ett beskrivande ord till varje porträtt. Därefter följer diskussionsfrågor för att utvärdera utfallet, gärna med någon som vägleder diskussionerna.

Kortleken utvecklas under hösten av pedagog till ett utbildningsmaterial för lärare att använda i undervisningen på gymnasiet.

Följ gärna på Oss alla på Facebook och Twitter.

Våga ta debatten!

Smygrasismen dyker upp på kafferasten, på festminglet och bland nära och kära. Därför har vi samlat ett gäng enkla, effektiva motargument till 10 vanliga myter om invandring så att du aldrig ska behöva stå svarslös.

Jag vågar ta debatten!

→ Skriv under namninsamlingen