Oss alla punkterar de vanligaste myterna om invandring

2014-03-21 08:35

Sveriges relativt höga invandring har gått hand i hand med en bra ekonomisk utveckling. Invandring leder till ökad export och ökat stöd för välfärdsstaten. Det visar nya rapporter av tankesmedjorna Reforminstitutet och Arena Idé, som har gjort en sammanställning av aktuell forskning kring invandring och dess effekter, på uppdrag av Oss alla och PostkodLotteriet.

Rapporterna, som är en sammanställning av internationella och svenska studier kring invandring och dess effekter, är unika i sitt slag. Slutsatserna i båda tankesmedjornas rapporter visar att invandringen knappast har de negativa effekter som ofta påstås. Den sammantagna bilden av den forskning som tankesmedjorna sammanställt visar att invandrare är viktiga för Sverige.

Kring invandring cirkulerar många myter, halvsanningar och felaktigheter. Det bidrar till fördomar, främlingsfientlighet, intolerans och rasism. Oss alla tror att det går att bekämpa rasismen och intoleransen genom att sprida kunskap om hur myterna ser ut. Nu begär Oss allas initiativtagare att regeringen, men även hela svenska folket, jobbar aktivt för att motverka mytbilden. Att ta debatten varje dag – på bussen, vid fikat, på gatan och bland sina vänner.

Ladda ned rapporten här

Oss alla slår hål på myterna i,

DN Debatt – Läs den och ta ställning.

Aftonbladet – Läs den och ta ställning.

Våga ta debatten!

Smygrasismen dyker upp på kafferasten, på festminglet och bland nära och kära. Därför har vi samlat ett gäng enkla, effektiva motargument till 10 vanliga myter om invandring så att du aldrig ska behöva stå svarslös.

Jag vågar ta debatten!

→ Skriv under namninsamlingen