9

Sverige är på väg att bli ett muslimskt land

Varsågod: ta debatten och ge svar på tal!

Kompisen på en fest:

Alla ÄR inte sin religion. Hur korrekt är det att kategorisera dig som kristen först och t ex hammarbyare/Katy Perry-fan/gamer/gitarrist eller vad det nu kan vara i andra hand? Vilken religion man tillhör kan utgöra bara en bråkdel av vad som identifierar en individ.

Grannen på busshållplatsen på morgonen:

Ens religiösa tillhörighet kan många gånger göra integrationen i det nya landet lättare, eftersom en kyrka, moské eller tempel ofta blir en naturlig första samlingsplats för nyanlända. Det är här man lär känna folk, knyter kontakter och börjar interagera med det nya landet.

Svärfar framför TV:n:

Ja, det klagas på att den muslimska kulturen är negativt inställd till kvinnor, jämställdhet och homosexualitet. Men se på Sverige då? Fram till 1979 klassades homosexualitet som en psykologisk störning i Sverige, medicinskt sett. Och kvinnor fick inte rösta förrän 1921 – mindre än 100 år sedan. Och som alla vet ligger ju kvinnors löner fortfarande långt under männens här också. Alla kulturer är i ständig förändring så man kan ju inte generalisera och vifta bort dem för att vi kommit längre på ett särskilt område?

Kollegan på fikarasten:

Så här brukar det låta i främlingsfientliga kretsar. Men ofta skjuter de på fel mål för de blandar ihop religion med sedvänjor – ungefär som att säga att det är en kristen handling att bada bastu?!